Ik ben Wilhelmus Hengstmengel, kortweg Wim. Ik zie mijzelf als een selfmade culinaire duizendpoot, die ooit begonnen is als groenteboer. Vandaar dat de hang naar vers voedsel me eigenlijk in het bloed zit, en vandaar ook dat ik soms het idee krijg dat ik op mijn websites het iets te vaak heb over vers. Of dat nu groenten en fruit zijn, maar dus ook bijvoorbeeld bij zuivel, vlees en vis.

Het koken heb ik mij in eerste instantie zelf bijgebracht, door vallen en opstaan, maar in de loop der jaren is daar ook de ervaring bijgekomen. Ooit geholpen als een soort keukenhulpje in de keuken van een hotel in de Achterhoek, maar inmiddels ontwerp ik ook recepten voor diverse afnemers.

Maar er is nog iets heel belangrijk voor mij, simpel. De wereld kent al genoeg recepten, restaurants, en mensen, waarbij het koken lijkt te gaan om een soort kunstproject. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat om eten. En ik weet dat het oog ook belangrijk is bij maaltijden, maar het overgrote merendeel van de mensen hebben geen geld voor kunstprojecten, en willen simpelweg en lekker en gezond eten.

Dat kun je ook in nagenoeg alle recepten zien op drankjes.eu. Simpel, en heel af en toe een keer wat ingewikkelds. Wat ik ook laat zien is hoe simpel eigenlijk koken en bakken kunnen zijn. Want iedereen zou in staat moeten zijn om zelf te koken, zonder dat daarvoor gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare producten uit de supermarkt, die meestal veel minder gezond zijn dan verse ingrediënten, en die vaak ook nog eens goedkoper zijn dan die kant-en-klare pakjes en zakjes.

Samenwerken

Voor vragen over samenwerkingen en adverteren op mijn website, kun je contact opnemen via onderstaand mailadres.

Publicaties & Interview aanvragen

Wil je een recept, artikel, of iets dergelijks op je eigen website publiceren. Wil je dit opnemen in krant, tijdschrift, of iets dergelijks, of wil je mij interviewen, dan kun je dat ook via onderstaand mailadres aanvragen. Of natuurlijk per post.

Adres

Stadtplatz 10 Top 24
6460 Imst

Email: info (at) wilhelmushengstmengel.nl

Wil je meer weten, kijk dan op wilhelmushengstmengel.nl

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal Wilhelmus Hengstmengel, shutterstock.com, pixabay.com, pexels.com of depositphotos.com.